Troeven van de kleuterschool

U overweegt om uw kleuter in te schrijven in onze kleuterschool?

Lees dan zeker onze TROEVEN even door …

  1. Onze kleuterklassen zijn menggroepen: 2,5-jarigen werken samen met 3-jarigen, en 4 jarigen werken samen met 5-jarigen. Meer info vind u in deze visietekst.
  2. We werken graag samen met onze vier klassen, dit schept een mooie band: samen genieten van de poppenkast, smullen van een lekkernij voor elkaar, samen advent vieren, samen vol spanning wachten op de Sint, samen op schoolreis gaan, …
  3. Ook u bent regelmatig welkom! Tijdens de voorleesweek mag u komen voorlezen, tijdens de muziekweek mag u komen ‘spelen’, tijdens de sportdag mag u komen mee sporten, net voor een vakantie mag u al spelend en genietend mee de vakantie ‘in zwaaien’, …
  4. ‘Bewegen is gezond’: elke week twee uur turnen, samen genieten van een sportdag, de vijfjarigen gaan al zwemmen na de paasvakantie, elke 3e donderdag van de maand is het fietsdag, tijdens de speeltijden bieden we sportmateriaal aan en we hebben leuke speeltuigen op onze speelplaats.
  5. Een groene omgeving = een gezonde omgeving! Bij ons kan je nog spelen in een rustige en erg groene omgeving met kabouterhuisjes, stapstenen, paddenstoelen en een kabouterberg.
  6. Een instapper start met een halve dag? Prima. Een instapper komt volledige dagen? In de kabouterklas worden bedjes gezet om een uurtje te slapen, van half 1 tot half 2.
  7. Lekker smullen doen we gezellig in de eigen klas. Bij mooi weer eten we buiten aan de picknickbankjes.
  8. Onze vijfjarigen krijgen enkele extraatjes: bibliotheekbezoek,  zwembeurten, samenwerking met het 1ste leerjaar.
  9. Extra aandacht voor de overgang naar het 1ste lj.: onze vijf- en zesjarigen werken vanaf januari elke maand samen, we organiseren in juni een speciale ‘Kijkdag 1ste lj.’ voor ouders en kinderen en onze kleuters mogen ook al eens een lesje volgen in het 1ste lj.