Troeven van de school

U overweegt om uw kleuter in te schrijven in onze kleuterschool? Lees dan zeker onze troeven door:

 1. Onze kleuterklassen werken met een jaarklassensysteem:
  2,5-jarigen werken in de kabouterklas
  3-jarigen werken in de wolkjesklas
  4 jarigen werken in de regenboogklas
  5-jarigen werken in de jungleklas.
 2. We werken graag samen met onze vier klassen, dit schept een mooie band:
  Samen genieten van de poppenkast, smullen van een lekkernij voor elkaar, samen advent vieren, samen vol spanning wachten op de Sint, samen op schoolreis gaan, …
 3. Als ouder bent u ook regelmatig welkom:
  Tijdens de voorleesweek mag u komen voorlezen, tijdens de muziekweek mag u komen ‘spelen’, tijdens de sportdag mag u komen mee sporten, net voor een vakantie mag u al spelend en genietend mee de vakantie ‘in zwaaien’, …
 4. ‘Bewegen is gezond’:
  Elke week twee uur turnen, samen genieten van een sportdag, de vijfjarigen gaan al zwemmen na de paasvakantie, elke 3e donderdag van de maand is het fietsdag, tijdens de speeltijden bieden we sportmateriaal aan en we hebben leuke speeltuigen op onze speelplaats.
 5. Een groene omgeving = een gezonde omgeving:
  Bij ons kan je nog spelen in een rustige en erg groene omgeving met kabouterhuisjes, stapstenen, paddenstoelen en een kabouterberg.
 6. Lekker smullen doen we gezellig in de eigen klas. Bij mooi weer eten we buiten aan de picknickbankjes.
 7. Extra aandacht voor onze instappertjes:
  Een instapper start met een halve dag? Prima. Of komt volledige dagen? Ook prima. Kijk naar wat uw kind nodig heeft en bespreek dit vooraf met de juf.
  Na de lunch kan er in de slaapklas een uurtje geslapen worden, van half 1 tot half 2.
  Wij verwachten dat onze instappers zindelijk zijn als ze naar school komen. Meer info kan u hier lezen.
 8. Extra aandacht voor de overgang naar het 1ste lj.:
  Onze oudste kleuters werken vanaf januari elke maand samen met het 1e leerjaar, we organiseren in juni een speciale ‘Kijkdag 1ste lj.’ voor ouders en kinderen. Dan mogen onze kleuters ook al eens een lesje volgen in het 1ste lj.

U overweegt om uw kleuter in te schrijven in onze lagere school? Lees dan zeker onze troeven door:

 1. Peter-meterschap:
  Met verschillende activiteiten ontfermen leerlingen van het 6de leerjaar zich over leerlingen van het 1ste leerjaar, en dit reeds vanaf het begin van het schooljaar.
 2. Boerderijklassen:
  Het 1ste en 2de leerjaar gaat elke 2 jaar naar de Bonte Beestenboel in Wortel. Een prachtige omgeving waar de leerlingen met verschillende activiteiten leren over het leven op de boerderij.  De 2 overnachtingen zijn een leuke ervaring!
 3. Muvo-week:
  Het 3de en 4de leerjaar organiseert elk jaar een muzische week. Ouders/grootouders/kennissen van de school werken samen, waarbij in kleine groepjes rond een een muzisch aspect wordt gewerkt. Heel tof!
 4. Bosklassen:
  Het 5de en 6de leerjaar gaat elke 2 jaar naar La Petite Merveille in Durbuy, en dit met 4 overnachtingen. Een week vol outdoor-activiteiten, van kajakken en kampen maken tot speleologie en hoogteparcours. Ook heel tof!
 5. Sport en spel:
  De 2 LO-uren worden ingevuld met verschillende sportieve vaardigheden. Deze gebeuren in de turnzaal of buiten op het schooldomein (bos, speelplaats).
  Daarnaast gaan de klassen zwemmen in het zwembad van Kapellen (zie jaarplan).
  Wij nemen ook deel aan buitenschoolse sportactiviteiten (scholenveldloop, zwemfeest in Sportoase, voetbaltornooi, …)
 6. Huiswerk:
  Tot en met het 4de leerjaar wordt huiswerk meegegeven op maandag, dinsdag en donderdag.
  Vanaf het 5de leerjaar krijgen de kinderen een planning die woensdagen en weekends kan overlappen.
  Wij verwachten dat ouders het huiswerk mee opvolgen. Zo zorgen we er samen voor dat kinderen groeien in hun ontwikkeling.
 7. Chromebook-gebruik:
  Onze kinderen werken met een chromebook, hebben een eigen account en leren vanaf het 5de leerjaar om samen in een document te werken op de drive van hun account. Dit alles wordt geleidelijk aan aangeleerd.
 8. Extra aandacht ivm voorbereiding naar het secundair onderwijs toe:
  In het 6de leerjaar worden kinderen voorbereid op het secundair onderwijs. Een bezoek aan een middelbare school, project in de klas, voorbereiding BaSo-fiche, leren plannen van taken en toetsen…