Troeven van de kleuterschool

U overweegt om uw kleuter in te schrijven in onze kleuterschool?

Lees dan zeker onze TROEVEN even door …

 1. Onze kleuterklassen zijn menggroepen: 2,5-jarigen werken samen met 3-jarigen, en 4 jarigen werken samen met 5-jarigen. Meer info vind u in deze visietekst.
 2. Start uw dag op een rustige manier want bij ons brengt u uw kleuter tussen 8.10 en 8.25 uur tot in de klas.  Zo ontmoet u de juf en andere ouders.
  Corona-update 18/01/22: U zet uw kleuter af aan de poort van de Schoolstraat.
 3. We werken graag samen met onze vier klassen, dit schept een mooie band: samen genieten van de poppenkast, smullen van een lekkernij voor elkaar, samen advent vieren, samen vol spanning wachten op de Sint, samen op schoolreis gaan, …
  Corona-update 18/01/22: Aangezien we ons aan onze bubbels moeten houden, wordt het samenwerken tussen de 4 klassen even stopgezet.
 4. Ook u bent regelmatig welkom! Met mama of papa de verjaardag vieren = heerlijk! Tijdens de voorleesweek mag u komen voorlezen, tijdens de muziekweek mag u komen ‘spelen’, tijdens de sportdag mag u komen mee sporten, net voor een vakantie mag u al spelend en genietend mee de vakantie ‘in zwaaien’, …
  Corona-update 18/01/22: Derden op school worden tot een minimum herleid. 
 5. ‘Bewegen is gezond’: elke week twee uur turnen, samen genieten van een sportdag, de vijfjarigen gaan al zwemmen na de paasvakantie, op donderdag is het fietsdag, tijdens de speeltijden bieden we sportmateriaal aan en we hebben leuke speeltuigen op onze speelplaats.
  Corona-update 18/01/22: Zwemlessen worden al dan niet georganiseerd volgens de geldende coronamaatregelen
 6. Een groene omgeving = een gezonde omgeving! Bij ons kan je nog spelen in een rustige en erg groene omgeving met kabouterhuisjes, stapstenen, paddenstoelen en een kabouterberg.
 7. Een instapper start met een halve dag? Prima. Een instapper komt volledige dagen? In de kabouterklas worden bedjes gezet om een uurtje te slapen, van half 1 tot half 2.
 8. Lekker smullen doen we gezellig in de eigen klas. Bij mooi weer eten we buiten aan de picknickbankjes.
 9. Onze vijfjarigen krijgen heel wat extraatjes: bibliotheekbezoek, tweedaagse Vlinderklassen en zwembeurten.
  Corona-update 18/01/22: Extraatjes worden al dan niet georganiseerd volgens de geldende coronamaatregelen.
 10. Extra aandacht voor de overgang naar het 1ste lj.: onze vijf- en zesjarigen werken vanaf januari elke maand samen, we organiseren in juni een speciale ‘Kijkdag 1ste lj.’ voor ouders en kinderen en onze kleuters mogen ook al eens een lesje volgen in het 1ste lj.
  Corona-update 18/01/22: Aangezien we ons aan onze klasbubbels moeten houden, wordt samenwerken met L1 even stopgezet. Kijkdagen en infoavonden worden voorlopig geannuleerd.