Kabouterklas

Hoi Hoi,

IMG_1805

Ik ben juf Shana en ben ook dit jaar de juf van de kabouterklas. Deze klas is een menggroep van 2,5-jarige en 3-jarige kleuters.

Wij kiezen ervoor om de 2,5-jarigen te laten instappen in een gezellige klasgroep van 3-jarige kleuters.  Ikzelf zie deze menggroep als zeer waardevol.  Onze oudste kleuters leren op deze manier zorgen voor de andere kleuters, ze leren elkaar helpen en zullen zo groeien in hun emotionele en sociale ontwikkeling.  Onze instappers voelen zich zo nog meer welkom en worden zowel door mezelf als door klasgenootjes goed opgevangen.
Wanneer de instappers aan het klasgebeuren gewend zijn, is er plaats om ook van de oudere kleuters te leren.  Ze zullen de routines sneller onder de knie hebben en zullen leren door samen te spelen en aan de slag te gaan met oudere kleuters.

Ik wil ervoor zorgen dat al mijn kaboutertjes zich goed voelen in de klas, zich geborgen voelen bij mij als juf, graag naar school komen en vooral veel plezier beleven! Want pas als kleuters zich goed voelen, zullen ze stapjes vooruit zetten.

Daarnaast probeer ik een brede waaier aan activiteiten te voorzien zodat elke kleuter kan groeien op eigen tempo en niveau.

Ik zal jullie kleuter met alle plezier begeleiden in dit groeiproces. Doorheen het jaar zullen we het enorm druk hebben om samen te gaan knippen, plakken, kleuren, schilderen, zingen, dansen, turnen, tellen, vertellen, luisteren, spelen, foutjes maken, sorry zeggen, knuffels geven, feestjes vieren,… en zeker ook veel vriendjes maken!

Ik heb er enorm veel zin in! We maken er SAMEN een TOPjaar van!

Dikke zoenen van Juf Shana!

Dikke knuffels van klaspop Janee!