Sport op school

Graag stellen wij onze twee turnleerkrachten aan u voor: voor de kleuterschool is dat juf Linda en juf Goedroen is dat voor de lagere school:

JUF LINDA in de kleuterschool

Wie ben ik?

Hallo ik ben juf Linda, ik geef de lessen bewegingsopvoeding aan de kleuters op maandag en donderdagvoormiddag.  Lesgeven aan kleuters doe ik met veel plezier, geduld en enthousiasme.

Mijn motivatie?
Een goede motorische ontwikkeling is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. In mijn turnlessen wil ik dan ook streven naar een sfeer waar de kleuters ‘leren’ maar vooral graag en met veel plezier bewegen.

Als je nog vragen hebt, mag je me altijd mailen via smartschool.

SPORT IN DE KLEUTERSCHOOL

  1. De lessen bewegingsopvoeding

De jongens en meisjes van de kleuterschool krijgen elke week twee lestijden bewegingsopvoeding. De invulling van deze lessen is steeds verschillend en hangt vaak samen met de thema’s uit de klas. Doorheen deze bewegingslessen zullen de kinderen op een speelse manier werken aan verschillende motorische vaardigheden en hierbij ook met elkaar leren samenspelen/omgaan.

Onze kleuters hebben géén specifieke sportkledij nodig. Ze volgen de bewegingslessen in hun ‘gewone’ kleren en laten de schoentjes in de kleedkamer staan. Wel vragen wij om op turndagen geen jurkjes of rokjes aan te doen, ook dienen de kleuters ‘gemakkelijke’ schoenen aan te hebben die ze zelf aan/uit kunnen doen (vb. geen veters, geen allstars, …).

  1. Zwemlessen in de kleuterschool

Onze oudste kleuters gaan vanaf de paasvakantie enkele keren naar het zwembad. De invulling van de les is vooral gericht op het gewennen van het water in het zwembad. Hierbij leren de kinderen zichzelf verplaatsen, springen, onder water gaan, drijven, etc. om zichzelf voor te bereiden op de zwemlessen in de lagere school.

  1. Sport op de kleuterspeelplaats

Onze kleuterschool heeft een duidelijke bewegingsrooster op de speelplaats, zo spelen ze elke dag met ander materiaal.

Maandag:       Ballen
Dinsdag:          Touwen en handtassen
Woensdag:      Vrije keuze
Donderdag:     Fietsen (uw kleuter mag dan de eigen (loop)fiets meebrengen en parkeren in de klasfietsenstalling)
Vrijdag:           Ringen, klossen en kegels

JUF GOEDROEN – lagere school

 

Wie ben ik?

Hallo iedereen,

Ik ben juf Goedroen en ik geef de lessen bewegingsgopvoeding aan alle klassen van de lagere school. Zelf vind ik sporten natuurlijk enorm belangrijk om gezond te blijven maar ook voor plezier te beleven. In het middelbaar behaalde ik mijn diploma lichamelijke opvoeding en sport, doordat dit écht mijn ding was heb ik besloten om verder te studeren als leerkracht zodat ik mijn kennis en vaardigheden kan doorgeven aan jullie:  de leerlingen van basisschool De Vlinder in Brasschaat. Verder geef ik ook nog zwemlessen en sportlessen aan kleuters waarbij de kleuters geprikkeld worden tot het versterken van hun basismotorische vaardigheden om zo een boost te krijgen in hun (neuro)motorische ontwikkeling.

Ik vind het enorm belangrijk dat alle leerlingen steeds succes kunnen ervaren, hier pas ik dan ook mijn lessen op aan. Op deze manier is er voor ieders wat wils en probeer ik iedereen zich goed in zijn vel te laten voelen tijdens het sporten. Tijdens de lessen probeer ik steeds zo creatief mogelijk aan de slag te gaan, zo verloopt elk onderwerp anders waardoor elke les een verrassing is.

SPORT IN DE LAGERE SCHOOL

De bewegingslessen en zwemlessen behoren tot het totale onderwijspakket van de school.

Niet kunnen deelnemen wordt verantwoord door een ziektebriefje.

De lessen bewegingsopvoeding

In het  jaarplan staan heel wat verschillende onderwerpen, deze worden afwisselend behandeld doorheen het schooljaar. Op deze manier is er elke week wel iets dat de leerlingen leuk vinden. Na een periode krijgen ze een les met de verschillende vaardigheden die dan getest worden voor het rapport.

Onze sportuitrusting

De kinderen van de lagere school zijn verplicht om de sportuitrusting van de school te dragen. Het T-shirt met het schoollogo, een donkerblauwe short en de blauwe sportzak worden via de school aangekocht.  De betaling gebeurt via de schoolrekening.

Schoeisel

Wanneer we binnen sporten doen we dat steeds op onze blote voeten (om de matten te beschermen). Ik probeer zoveel mogelijk lessen buiten te geven, dus is het handig om comfortabele schoenen aan te doen op de dagen dat je komt turnen.

Hygiëne

De sportkledij wordt de laatste sportles voor elke schoolvakantie meegegeven naar huis.

Zwemlessen in de lagere school

Wij gaan om de twee weken op vrijdag zwemmen in het zwembad van Kapellen. De zwemlessen worden op voorhand gemaakt door meester Vincent en worden gegeven door de eigen juf of meester. Wanneer we merken dat de kinderen extra begeleiding nodig hebben in het zwembad kunnen ze ofwel bij meester Vincent en juf Rita terecht in het kleine bad ofwel gaan ze zeer gericht werken aan hun zwemtechniek bij juf Sim. Wanneer de kinderen aantonen dat hun zwemtechniek beter is dan het gemiddelde kind van de klas gaan ze bij de hogere klas aansluiten, hierdoor kunnen zij ook verder ontwikkelen.

Sport op de speelplaats van de lagere school

In onze school is er een sportieve speeltijd.  De leerlingen krijgen de mogelijkheid om het voetbalveld en het klim-klauterparcours optimaal te benutten. Op de speelplaats worden basket en hinkelspelen mogelijk gemaakt. Elke dag mag ook een andere klas gebruik maken van de speelgoedbakken. Via een uitleensysteem waarvoor de kinderen zelf verantwoordelijk zijn, kunnen zij Chinese bordjes, een frisbee, een pluimvoetbal, een pop, een springtouw en nog veel meer uitlenen.

Elke derde donderdag van de maand is het wieltjesdag. Op deze dag mogen de kinderen allerlei verschillende soorten ‘wieltjes’ meenemen. Hiermee bedoelen we steps, rolschaatsen, skateboards, etc. zolang deze voertuigen maar geen motor hebben of grote banden kan letterlijk alles…

Buitenschoolse sportactiviteiten

Zoals geweten neemt onze school deel aan allerlei buitenschoolse sportactiviteiten in samenwerking met MOEV (het vroegere SVS). Zo nemen we deel aan de jaarlijkse activiteiten die MOEV aanbiedt.. Wanneer deze activiteiten gepland zijn zal er steeds een week op voorhand een briefje met de kinderen meegegeven worden. Probeer er steeds voor te zorgen dat dit briefje tijdig terug bij de juf of meester terecht komt, dan kan jouw kind onze school mee vertegenwoordigen op deze super leuke sportactiviteiten.

Veel sportplezier,

Juf Linda & juf Goedroen

Foto albums

1/1