Klasondersteuning

Binnen het team Kleuterschool hebben wij twee soorten ondersteuning dit jaar, nl. Kinderverzorging voor de instapklassen en algemene Klasondersteuning voor alle kleuterklassen. Onze juffen stellen zich graag even voor…

Juf Caroline Beckers – Kinderverzorgster

Hoi, lieve ouders! Ik ben geboren in Nederland en studeerde daar Kind en Jeugdzorg en Z-Verpleegkunde. Ik woon inmiddels al 30 jaar in België, Schoten, samen met mijn man en onze jongens.

Ik ben sinds 1 september de kinderverzorgster van deze school en werk sinds 2008 ook nog 2 dagen op Mater Dei-Maria ter Heide (Ploegsebaan en Della Faille)

Ik ben de extra paar ogen en handen van juf Shana en juf Ann. Ik verlicht hun verzorgende taken of begeleid jullie kleuters in een klein groepje, zodat zij meer tijd hebben voor de andere kapoentjes. Ik ondersteun met veel plezier op maandag- en vrijdagochtend.

Op vrijdagochtend kijken de kleuters uit naar mijn TIK TAK moment. TIK TAK is het tonen van korte, speelse bewegingen op het ritme van muziek, waarbij kleuters al kijkend en luisterend ervaringen opdoen, maar vooral genieten!

Tot ziens in de klas of op de speelplaats!

Juf Celien Dekkers – Klasondersteuner

Dag lieve mensen,

Ik ben juf Celien en ik ben heel blij om dit schooljaar deel uit te mogen maken van het kleuterteam. Sinds januari 2019 ben ik trots in het bezit van een bachelor ‘kleuteronderwijs’. Dit diploma heb ik behaald aan de Thomas More hogeschool te Vorselaar. Hiernaast heb ik ook de opleiding ‘orthopedagogie’ gevolgd en afgerond. Al van kleins af aan droomde ik ervan om te werken met jonge kinderen, dus ik geniet volop van mijn job als kleuterjuf op basisschool de Vlinder.

Binnen het kleuterteam vervul ik verschillende taken, namelijk de combinatie van klasondersteuning en kleuterturnen. Ik ben erg blij met deze mooie combinatie omdat ik zo nog steeds veel kan bijleren van de kleuterjuffen tijdens de ondersteuning maar anderzijds ook de verschillende klassen apart les kan geven tijdens het kleuterturnen.

Maar wat doe ik nu precies als klasondersteuner? Ik draai mee in de klasorganisatie van de verschillende kleuterklassen, hierbij ondersteun ik waar nodig. Deze ondersteuning is ontzettend gevarieerd maar dat vind ik erg fijn en leerrijk. De invulling van de ondersteuning kan gaan van het uitwerken en begeleiden van activiteiten, extra observeren in speelhoeken tot het meehelpen bij activiteiten die extra ondersteuning vragen zoals een kookactiviteit.

Met andere woorden als ondersteuner bied ik een extra paar handen, ogen en een brede glimlach om mee te bouwen aan een fijne klastijd voor iedereen!

Mocht je vragen hebben of iets willen melden, mag je mij altijd aanspreken wanneer je mij op school ziet!

Lieve groetjes,

Juf Celien