sport op school

OP ZOEK NAAR LEUKE EN SPORTIEVE FOTO’S?

1. DE BEWEGINGSLESSEN

De jongens en meisjes krijgen elke week twee lestijden bewegingsopvoeding.  Dit pakket bestaat uit bewegingslessen en zwemlessen.  Op het einde van het schooljaar hebben alle kinderen een gymbrevet, balvaardigheidsbrevet, atletiekbrevet en een zwembrevet.

A. De turnlessen

Onze sportuitrusting
Het t-shirt met het schoollogo, een groen short en de groene sportzak worden via de school aangekocht.  De betaling gebeurt via de schoolrekening.
Schoeisel
Wij raden sportschoenen aan voor de buitensporten.  De binnensporten graag met turnpantoffels.
Hygiëne
De sportkledij wordt de laatste sportles voor elke schoolvakantie meegegeven naar huis.

Kleuterschool

Ook onze kleuters krijgen elke week twee lessen bewegingsopvoeding.
We werken hier vaak rond een bepaald thema, parallel lopend met het thema dat in de klas loopt.
Onze kleuters hebben nog geen specifiek turnpak.  Zij sporten in hun kledij maar op blote voetjes of kousen.

B. Zwemmen

Lagere school

Wij gaan om de veertien dagen zwemmen op vrijdag in het zwembad van Kapellen.
De ganse lagere school krijgt bij ons de kans om te gaan zwemmen, maar het 1ste en 2de lj. zwemt het meest!
De kinderen worden ingedeeld in verschillende zwemniveaus.  Deze niveaus zijn herkenbaar aan de kleur van badmuts.  De badmutsen worden verrekend via de school.
Het wisselen van kleur is gratis, stuk of verloren is betalen.sticky_zwemmen
De zwemuitrusting is door het zwembad bepaald, zwempak of strakke zwembroek.

Kleuterschool

In de tweede helft van het schooljaar krijgt ook onze 3de kleuterklas enkele lessen watergewenning in het zwembad van Kapellen.  De juf en ouders maken er een doelgerichte activiteit van.

C. Attitude

Het zwemmen en de bewegingslessen behoren tot het totale onderwijspakket van de school.
Niet kunnen deelnemen wordt verantwoord door een ziektebriefje.

Belangrijk

Wij willen dat de leerlingen plezier beleven aan de sporten, dit zowel tijdens als voor en na de lesuren.
Zo krijgen zij alvast de kriebels om ook na schooltijd te sporten.  In onze gemeente is er vast wel een sportclub in uw buurt.

2. DE SPEELPLAATSWERKING EN -SPORT

Lagere school

In onze school is er een sportieve speeltijd.  De leerlingen krijgen de mogelijkheid om het voetbalveld en het klim-klauterparcours optimaal te benutten. Op de speelplaats worden basket en hinkelspelen mogelijk gemaakt. Elke dag mag ook een andere klas gebruik maken van de speelgoedbakken. Via een uitleensysteem waarvoor de kinderen zelf verantwoordelijk zijn, kunnen zij Chinese bordjes, een frisbee, een pluimvoetbal, een pop, een springtouw en nog veel meer uitlenen.
Elke autoluwe woensdag wordt er muziek gespeeld. Dansen is dan de boodschap. Maar het bos ….is onze troef. Kampen bouwen of taferelen met eikels en bladeren creëren zijn de lievelingsspelletjes van onze kinderen.
Het kinderparlement maakt tijd om de de sportnoden van de kinderen te bespreken en mogelijk op te lossen.

Kleuterschoolweekschema

Ook hier heeft elke dag zijn speelplaatsactiviteit.

3. GEZONDHEIDSEDUCATIE

Onze leerkrachten hechten belang aan gezondheidseducatie.  Niet alleen op sportgebied maar ook op het vlak van gezonde voeding stimuleren wij onze kinderen.

• elke woensdag = fruit en/of groentendagfruitmand
  • waterflesjes in de klaswaterfles

4. ONZE ACTUELE SPORTKALENDER vindt u onder het item “sportkalender”

Veel bewegingsvreugde gewenst!